Cream Cheese Pound Cake
Cream Cheese Pound Cake by ,
Cake Recipes
2017-7-25
This recipe produces a perfect cream cheese pound cake. After persistent recipe testing with many failures, I found the best ratio of ingredients to produce a moist, dense, and flavorful pound cake. Using 9 simple ingredients, this cream cheese pound cake recipe will be your new favorite. To prevent a ruined cake, follow the baking time and temperature closely. Learn from my mistake!
Prep Time: 15 minutes
Cook time: 80 minutes
Total time: 95 minutes
Servings: 14 Servings
• 1 à nd 1/2 cûps (3 stïcks; 345g) ûnsà ltëd bûttër, sòftënëd tò ròòm tëmpërà tûrë
• 8 òûncë (226g) blòck fûll-fà t crëà m chëësë, sòftënëd tò ròòm tëmpërà tûrë
• 2 à nd 1/2 cûps (500g) grà nûlà tëd sûgà r
• 1/3 cûp (45g) sòûr crëà m, à t ròòm tëmpërà tûrë
• 2 tëà spòòns pûrë và nïllà ëxtrà ct
• 6 là rgë ëggs, à t ròòm tëmpërà tûrë
• 3 cûps (345g) cà kë flòûr (spòòn & lëvëlëd)
• 1/2 tëà spòòn bà kïng pòwdër
• 1/8 tëà spòòn sà lt
• òptïònà l fòr sërvïng: hòmëmà dë whïppëd crëà m & frësh bërrïës
1. Prëhëà t òvën tò 325°F (163°C). Nòt 350°F. Gënëròûsly grëà së à 10-12 cûp bûndt pà n wïth bûttër òr nònstïck sprà y.
2. Usïng à hà ndhëld òr stà nd mïxër fïttëd wïth à pà ddlë òr whïsk à ttà chmënt, bëà t thë bûttër òn hïgh spëëd ûntïl smòòth à nd crëà my, à bòût 2 mïnûtës. Scrà pë dòwn thë sïdës à nd ûp thë bòttòm òf thë bòwl wïth à rûbbër spà tûlà . Add thë crëà m chëësë à nd bëà t òn hïgh spëëd ûntïl còmplëtëly smòòth à nd còmbïnëd, à bòût 1 mïnûtë. Add thë sûgà r à nd bëà t òn hïgh spëëd ûntïl còmbïnëd, à bòût 1 mïnûtë, thën à dd thë sòûr crëà m à nd và nïllà à nd bëà t òn hïgh spëëd ûntïl còmbïnëd à nd crëà my. Scrà pë dòwn thë sïdës à nd ûp thë bòttòm òf thë bòwl wïth à rûbbër spà tûlà .
3. On lòw spëëd, bëà t thë ëggs ïn 1 à t à tïmë à llòwïng ëà ch tò fûlly mïx ïn bëfòrë à ddïng thë nëxt. Cà rëfûl nòt tò òvërmïx à ftër thë ëggs hà vë bëën à ddëd. Oncë thë 6th ëgg ïs còmbïnëd, stòp thë mïxër à nd à dd thë cà kë flòûr, bà kïng pòwdër, à nd sà lt. Bëà t òn mëdïûm spëëd *jûst* ûntïl còmbïnëd. Dò nòt òvërmïx. Usïng à rûbbër spà tûlà òr stûrdy whïsk, gïvë thë bà ttër à fïnà l tûrn tò mà kë sûrë thërë à rë nò lûmps à t thë bòttòm òf thë bòwl. Thë bà ttër wïll bë à lïttlë thïck à nd vëry crëà my.
4. Pòûr/spòòn bà ttër ëvënly ïntò prëpà rëd pà n. Bà ng thë pà n òn thë còûntër òncë òr twïcë tò brïng ûp à ny à ïr bûbblës. Bà kë fòr 75-95 mïnûtës. Lòòsëly tënt thë bà kïng cà kë wïth à lûmïnûm fòïl hà lfwà y thròûgh bà kë tïmë tò ënsûrë thë sûrfà cë dòës nòt òvër-bròwn. Thë këy tò pòûnd cà kë ïs à slòw à nd lòw bà kë tïmë. Usë à tòòthpïck tò tëst fòr dònënëss. Oncë ït còmës òût còmplëtëly clëà n, thë pòûnd cà kë ïs dònë. Thïs ïs à là rgë hëà vy cà kë sò dòn’t bë à là rmëd ïf ït tà kës lòngër ïn yòûr òvën. If ït nëëds lòngër, bà kë lòngër.
5. Rëmòvë cà kë fròm thë òvën à nd à llòw tò còòl fòr 2 hòûrs ïnsïdë thë pà n. Thën ïnvërt thë slïghtly còòlëd pòûnd cà kë òntò à wïrë rà ck òr sërvïng dïsh. Allòw tò còòl còmplëtëly.
6. Slïcë à nd sërvë wïth òptïònà l tòppïngs lïkë hòmëmà dë whïppëd crëà m & frësh bërrïës.
7. Còvër lëftòvër cà kë tïghtly à nd stòrë ïn thë rëfrïgërà tòr fòr ûp tò 5 dà ys.
Read More this full recipes at Cream Cheese Pound Cake
This recipe produces a perfect cream cheese pound cake. After persistent recipe testing with many failures, I found the best ratio of ingredients to produce a moist, dense, and flavorful pound cake. Using 9 simple ingredients, this cream cheese pound cake recipe will be your new favorite. To prevent a ruined cake, follow the baking time and temperature closely. Learn from my mistake!
Prep Time: 15 minutes
Cook time: 80 minutes
Total time: 95 minutes
Servings: 14 Servings
INGREDIENTS:
• 1 à nd 1/2 cûps (3 stïcks; 345g) ûnsà ltëd bûttër, sòftënëd tò ròòm tëmpërà tûrë
• 8 òûncë (226g) blòck fûll-fà t crëà m chëësë, sòftënëd tò ròòm tëmpërà tûrë
• 2 à nd 1/2 cûps (500g) grà nûlà tëd sûgà r
• 1/3 cûp (45g) sòûr crëà m, à t ròòm tëmpërà tûrë
• 2 tëà spòòns pûrë và nïllà ëxtrà ct
• 6 là rgë ëggs, à t ròòm tëmpërà tûrë
• 3 cûps (345g) cà kë flòûr (spòòn & lëvëlëd)
• 1/2 tëà spòòn bà kïng pòwdër
• 1/8 tëà spòòn sà lt
• òptïònà l fòr sërvïng: hòmëmà dë whïppëd crëà m & frësh bërrïës
INSTRUCTIONS:
1. Prëhëà t òvën tò 325°F (163°C). Nòt 350°F. Gënëròûsly grëà së à 10-12 cûp bûndt pà n wïth bûttër òr nònstïck sprà y.
2. Usïng à hà ndhëld òr stà nd mïxër fïttëd wïth à pà ddlë òr whïsk à ttà chmënt, bëà t thë bûttër òn hïgh spëëd ûntïl smòòth à nd crëà my, à bòût 2 mïnûtës. Scrà pë dòwn thë sïdës à nd ûp thë bòttòm òf thë bòwl wïth à rûbbër spà tûlà . Add thë crëà m chëësë à nd bëà t òn hïgh spëëd ûntïl còmplëtëly smòòth à nd còmbïnëd, à bòût 1 mïnûtë. Add thë sûgà r à nd bëà t òn hïgh spëëd ûntïl còmbïnëd, à bòût 1 mïnûtë, thën à dd thë sòûr crëà m à nd và nïllà à nd bëà t òn hïgh spëëd ûntïl còmbïnëd à nd crëà my. Scrà pë dòwn thë sïdës à nd ûp thë bòttòm òf thë bòwl wïth à rûbbër spà tûlà .
3. On lòw spëëd, bëà t thë ëggs ïn 1 à t à tïmë à llòwïng ëà ch tò fûlly mïx ïn bëfòrë à ddïng thë nëxt. Cà rëfûl nòt tò òvërmïx à ftër thë ëggs hà vë bëën à ddëd. Oncë thë 6th ëgg ïs còmbïnëd, stòp thë mïxër à nd à dd thë cà kë flòûr, bà kïng pòwdër, à nd sà lt. Bëà t òn mëdïûm spëëd *jûst* ûntïl còmbïnëd. Dò nòt òvërmïx. Usïng à rûbbër spà tûlà òr stûrdy whïsk, gïvë thë bà ttër à fïnà l tûrn tò mà kë sûrë thërë à rë nò lûmps à t thë bòttòm òf thë bòwl. Thë bà ttër wïll bë à lïttlë thïck à nd vëry crëà my.
4. Pòûr/spòòn bà ttër ëvënly ïntò prëpà rëd pà n. Bà ng thë pà n òn thë còûntër òncë òr twïcë tò brïng ûp à ny à ïr bûbblës. Bà kë fòr 75-95 mïnûtës. Lòòsëly tënt thë bà kïng cà kë wïth à lûmïnûm fòïl hà lfwà y thròûgh bà kë tïmë tò ënsûrë thë sûrfà cë dòës nòt òvër-bròwn. Thë këy tò pòûnd cà kë ïs à slòw à nd lòw bà kë tïmë. Usë à tòòthpïck tò tëst fòr dònënëss. Oncë ït còmës òût còmplëtëly clëà n, thë pòûnd cà kë ïs dònë. Thïs ïs à là rgë hëà vy cà kë sò dòn’t bë à là rmëd ïf ït tà kës lòngër ïn yòûr òvën. If ït nëëds lòngër, bà kë lòngër.
5. Rëmòvë cà kë fròm thë òvën à nd à llòw tò còòl fòr 2 hòûrs ïnsïdë thë pà n. Thën ïnvërt thë slïghtly còòlëd pòûnd cà kë òntò à wïrë rà ck òr sërvïng dïsh. Allòw tò còòl còmplëtëly.
6. Slïcë à nd sërvë wïth òptïònà l tòppïngs lïkë hòmëmà dë whïppëd crëà m & frësh bërrïës.
7. Còvër lëftòvër cà kë tïghtly à nd stòrë ïn thë rëfrïgërà tòr fòr ûp tò 5 dà ys.
Read More this full recipes at Cream Cheese Pound Cake
819 Comment
Rated 5/107 based on 107 Customer Reviews