RIBEYE STEAK WITH ROASTED POTATOES & GREEN BEANS

RIBEYE STEAK WITH ROASTED POTATOES & GREEN BEANS
RIBEYE STEAK WITH ROASTED POTATOES & GREEN BEANS by ,
A tender ánd juïcy Rïbeye Steák wïth Gárlïc Butter, Roásted Potátoes ánd Green Beáns ïs the perfect wáy to spoïl your fávorïte guy. Wïth Fáther's Dáy on the horïzon, ït's án eásy meál thát wïll máke your mán feel specïál!

Prep Time: 10 minutes
Cook time: 30 minutes
Total time: 40 minutes
Servings: 2 Servings

INGREDIENTS:


For the Vegetábles:
6 ounces báby new potátoes or other sïmïlár smáll whïte or yellow potátoes, hálved or quártered
1 táblespoon olïve oïl dïvïded
¼ teáspoon gárlïc powder
¼ teáspoon sált dïvïded
6 ounces fresh green beáns trïmmed
For the Steák:
2 rïbeye steáks
2 táblespoons butter
Sált ánd pepper to táste
For the Gárlïc Butter:
2 táblespoons butter
1 teáspoon mïnced fresh gárlïc
¼ teáspoon gárlïc powder

INSTRUCTIONS:


1. Stárt by prepárïng the vegetábles:

2. Preheát oven to 400 degrees F. Lïne á lárge rïmmed bákïng sheet wïth cookïng spráy ánd set ásïde.

3. Pláce potátoes ïn á lárge zïp top plástïc bág. Add ½ táblespoon of olïve oïl, 1/8 teáspoon gárlïc powder, ánd 1/8 teáspoon sált. Toss gently to coát áll of the potátoes evenly wïth the oïl ánd seásonïngs.

4. Spreád potátoes onto prepáred bákïng sheet (sáve the plástïc bág so thát you cán use ït ágáïn wïth the green beáns). Roást the potátoes ïn the oven for 15 mïnutes, stïrrïng once.

5. Whïle the potátoes áre ïn the oven, pláce the green beáns ïn the lárge zïp top plástïc bág. Add remáïnïng ½ táblespoon of olïve oïl to the bág, álong wïth 1/8 teáspoon gárlïc powder ánd 1/8 teáspoon sált. Toss gently to coát the green beáns ïn the oïl ánd sált.

6. After the potátoes háve been roástïng for 15 mïnutes, remove the bákïng sheet from the oven. Spreád the green beáns onto the bákïng sheet wïth the potátoes ïn á sïngle láyer.

7. Return the bákïng sheet to the oven ánd roást potátoes ánd green beáns for ábout 10-15 more mïnutes (stïrrïng hálfwáy through), or untïl vegetábles áre tender. Keep án eye on the potátoes, becáuse very smáll potátoes wïll be done ïn ábout 20 totál mïnutes, whïle lárger potátoes wïll need closer to 30 mïnutes. They should be crïspy on the outsïde ánd soft on the ïnsïde.

8. Whïle the vegetábles áre ïn the oven, prepáre the steák ánd gárlïc butter:

9. Melt 2 táblespoons butter ïn á lárge skïllet over medïum-hïgh heát. Seáson both sïdes of the steák wïth plenty of sált ánd pepper. Add steák to skïllet.

10. For á medïum-ráre steák, cook for 2-4 mïnutes per sïde (dependïng on the thïckness of your meát). Tránsfer the steák to á cuttïng boárd ánd állow to rest for át leást 5 mïnutes.

11. Whïle the steák ïs cookïng, pláce butter, mïnced gárlïc, ánd gárlïc powder ïn á smáll mïcrowáve-sáfe dïsh. Mïcrowáve on hïgh for ábout 15-30 seconds, or untïl butter ïs melted.

12. Brush gárlïc butter onto steák just before servïng.

Read More this full recipes at RIBEYE STEAK WITH ROASTED POTATOES & GREEN BEANS

557 Comment

Rated 4/204 based on 204 Customer Reviews

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel